Voedingssupplementen gezondheid

Voedingssupplementen

De meeste mensen gebruiken voedingssupplementen zoals proteïne producten, multi vitaminen en mineralen zoals ijzer, zink of calcium. Voedingsupplementen kunnen de gezondheid bevorderen.
Sommige mensen twijfelen over het nut van deze supplementen want een gezonde en uitgebalanceerde voeding biedt feitelijk alles wat een mens nodig heeft.

Het probleem is dat je als mens niet zelf kun meten of je een bepaalde vitamine of mineraal tekort komt. Dat is precies de reden waarom veel mensen het zekere voor het onzekere nemen. Baat het niet dan schaadt het niet, is het motto.

Voedingssupplementen voor sporters

Dat voedingssupplementen voor sporters kunnen werken en nuttig zijn, daar twijfelt niemand over. Sportdranken, proteineshakes en repen, ze hebben hun waarde ruimschoot bewezen. Geen wielrenner wint de Tour De France zonder sport voedingssupplementen en geen schaatser wint de 5 kilometer zonder extra sportvoeding. Proteine repen kunnen een prima manier zijn om snel bepaalde voedingsstoffen aan te vullen, het langer in een wedstrijd of duurloop vol te houden en sneller te herstellen.